Un entorn privilegiat

Mollo

Molló és considerat un nucli de població concentrada des de l’any 936, any de l’acta de consagració de l’Església de Santa Cecília. La localitat apareix esmentada amb el nom de Mollione, mot llatí que ha derivat al català com a molló, fita o terme que marca un límit. És l’últim municipi abans d’entrar a França per Prats de Molló, amb un cens de 336 habitants i una alçada de 1.200 metres. Està a 7 Km de Camprodon, un dels municipis més simbòlics de Catalunya, i a 10 Km de Beget, considerat un dels pobles més bonics. L’entorn es caracteritza per la riquesa en art romànic, entre el qual destaca l’església de Santa Cecília, i per les nombroses rutes històriques.

Camprodon

Municipi situat a la comarca del Ripollès, a la província de Girona, just al centre dels Pirineus gironins. Amb un cens de 2.298 habitants, aquesta població s’ha convertit en un punt de referència del turisme rural català. No només pels seus orígens i història, sinó també pel gran ventall d’activitats que alberga aquesta petita població: sentir el soroll de l’aigua baixant per les seves fonts, respirar l’aire pur de les muntanyes o gaudir del romànic, en són alguns exemples. Pel centre de la vila hi conflueix el riu Ter i el seu afluent Ritort. Camprodon és sinònim de natura, tradició, història, gastronomia, cultura… un indret magnífic per gaudir-hi tota la família.

Ripolles

El Ripollès és un dels bressols de Catalunya. L’arquitectura romànica és un dels seus atractius turístics, amb exemples tan destacats com els monestirs de Ripoll, Sant Joan de les Abadesses i Camprodon, el Pont Nou -també a Camprodon- i el nucli de Beget. El Ripollès prengué força de la mà de Guifré el Pilós, que a finals del segle IX fundà els grans monestirs de Santa Maria de Ripoll (880) i de Sant Joan de les Abadesses (885).

Girona

Girona és la capital de província i compta amb una població de més de 100.000 habitants. Se situa prop dels Pirineus i de les platges de la Costa Brava. És reconeguda internacionalment per la seva arquitectura medieval, el Barri Vell emmurallat i les ruïnes romanes que s’hi amalgamen. Els jardins ornamentals voregen el Passeig Arqueològic, tot un passeig que segueix les muralles medievals del Barri Vell, amb torres d’observació i vistes panoràmiques. La Catedral de Santa Maria, construïda entre els segles XI i XVIII, presenta els tres estils arquitectònics principals: romànic, gòtic i barroc. La seva àmplia nau gòtica destaca per ser la segona més ampla del món, només darrere de la basílica de Sant Pere del Vaticà.